Σε ορισμένους οργανισμούς στο 90 κυκλοφόρησε ένα κείμενο που ονομάζεται "κίτρινο τραμ" ή "κίτρινο μετρό" λογική αντικαταστήσει Lorem Ipsum να δώσει μια πιο σύγχρονη ματιά στο περιεχόμενο. Αλλά πάρα πολλοί άνθρωποι έψαχναν για να διαβάσετε το κείμενο όταν ήταν στα γαλλικά ή στα αγγλικά, το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν επιτεύχθηκε. Δουλεύοντας με ευανάγνωστο κείμενο, που περιέχει οδηγίες μπορεί να προκαλέσει περισπασμούς και αυτό μπορεί να βοηθήσει να επικεντρωθεί στην διάταξη. 

Το πλεονέκτημα της λατινικής προέλευσης και το περιεχόμενο ανοησίες Lorem Ipsum εμποδίζει τον αναγνώστη από το να αποσπούν την προσοχή από το περιεχόμενο του κειμένου και ως εκ τούτου μπορεί να εστιάσει την προσοχή της στην γραφιστική. Πράγματι, το κείμενο Lorem Ipsum έχει το πλεονέκτημα σε αντίθεση με ένα γενικό κείμενο χρησιμοποιώντας μεταβλητό μήκος λέξης για να προσομοιώσει μια κανονική πληρότητα του μοντέλου, έτσι ώστε να ταιριάζει με το τελικό προϊόν και να διασφαλίσει το μέλλον αναλλοίωτη δημοσίευση.

Ένας περιορισμός της χρήσης του πλαστού κειμένου στο web design είναι ότι αυτό το κείμενο δεν διαβάζεται, δεν ελέγχει την πραγματική αναγνωσιμότητα του. Επιπλέον τύποι έχουν σχεδιαστεί με κείμενο ομοίωμα τείνουν να υποτιμούν το χώρο αναγκάζοντας αίθουσες τύπου στη συνέχεια να απλοϊκή τίτλους ή ανακριβής, δεν πρέπει να υπερβαίνει τον διαθέσιμο χώρο. 

Η ψεύτικη κείμενο δεν δίνει επίσης μια ρεαλιστική εικόνα των τυπογραφική κλίμακα του γκρι, ειδικά στην περίπτωση των στοιχισμένο κείμενο. Η απόσταση της ψευδούς κείμενο εξακολουθεί να είναι κάπως υψηλότερη από ό, τι με ένα πραγματικό κείμενο, το οποίο θα παρουσιάσει ματιά πιο σκούρα και λιγότερο ευανάγνωστο από το ψεύτικο κείμενο με το οποίο ο σχεδιαστής έκανε δοκιμές του. Αυτό μπορεί να στρεβλώσει την τελική παρουσίαση της εκτύπωσης.

Πολλά εργαλεία λογισμικού κάνουν διαθέσιμα τυχαία κείμενα πλήρωσης για τη δημιουργία ψεύτικων περιεχόμενο απευθείας στο περιβάλλον τους. Αυτό μπορεί να είναι με τη μορφή του λογισμικού για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας ή Mac, ή ως επεκτάσεις / plugins για να εγκαταστήσετε στο υπάρχον λογισμικό σας (επεξεργασία κειμένου / πρόγραμμα περιήγησης / web site δημιουργία / σχεδιασμός ...). 

Μπορείτε να βρείτε τις λειτουργίες ή να εγκαταστήσετε plugins για να δημιουργήσει Lorem Ipsum κείμενο στο λογισμικό επεξεργασίας κειμένου σας, όπως το Microsoft Word, OpenOffice, το Notepad ++ ή το Lotus Notes? λογισμικό παρουσίασης Keynote σας αρέσει ή σελίδες? CMS σας όπως το Joomla, Drupa, Mambo, PH-Nuke, στο WordPress ή κινητά Τύπος? τα προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome? λογισμικό desgin σας όπως το Photoshop.